Chicken and Basil Crumble

This is the perfect summer recipe: a lot of Mediterranean flavours combined into an original and delicious dish. Cheap, easy and tasteful, it will be your number one favorite for your summer nights. You can serve it as a starter in small portions, or as a main with a green salad. Yummy!!

To serve 4 people

Preparation Time: 15min / Cooking Time: 30min

Ingredients: – 2 big chicken breastschicken and basil crumble

– 1 onion

– 4 big tomatoes

– One mozzarella ball

– 1 tbsp of concentrated tomatoes

– 100g of flour

– 100g of parmeggiano

– 100g of butter

– A bunch of fresh basil

– Herbes de Provence

– Salt and pepper

Preheat your oven at 180°. In a pan, cook the onion with a little bit of olive oil, add the chicken cut in dices and the tomatoes. Add some salt, some pepper, the concentrate and the fresh basil. While cooking, mix in a salad bowl the soft butter with the flour and the parmeggiano. Add some pepper (no salt as the cheese is already quite salted), some fresh basil finely chopped and some herbes de Provence.  Knead until you have a crumbly texture.

Put a little bit of butter at the bottom of your oven dish. When the chicken is cooked and the tomatoes almost melted, pour the mixture in your oven dish. Add some small pieces of mozarella and cover with the crumble mix. Cook for about 30 min until golden. It’s ready! Bon Appétit!

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Voilà la recette d’été par excellence: des saveurs méditerraneenne combinées en un plat original et délicieux. Economique, facile et plein de goût, ce crumble va devenir votre recette favorite de l’été. Vous pouvez le servir en entrée en petites portions ou en plat accompagné d’une salade verte. Miam!

Pour 4 personnes

Préparation: 15min / Cuisson: 30min

Ingrédients: – 2 gros blancs de poulet

– 1 oignon

– 4 grosses tomates

– 1 mozzarella

– 1 c. à soupe de concentré de tomates

– 100g de farine

– 100g de parmesan

– 100g de beurre

– Basilic frais

– Herbes de Provence

– Sel et poivre

Préchauffez votre four à 180°. Dans une poêle, faîtes revenir l’oignon avec un petit peu d’huile d’olive. Ajoutez le poulet et les tomates. Remuez. Ajoutez le concentré, le sel et poivre et le basilic. Pendant ce temps, mélangez dans un saladier la farine, le beurre (mou) et le parmesan. Ajoutez du poivre (pas de sel car le fromage est déjà salé), du basilic frai finement haché et des herbes de Provence. Utilisez vos mains pour obtenir une texture de crumble.

Graissez votre plat à four avec un peu de beurre. Une fois le poulet cuit et les tomates presque fondues, vous pouvez disposez la mixture dans le plat, en y ajoutant la mozzarella coupée en petits morceaux. Recouvrez du crumble et enfournez. Faîtes cuire environ 30 min jusqu’à ce que votre mixture soit bien doréée. C’est prêt. Régalez-vous!

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