Stuffed Aubergines

Bring the sun in your plate with this delicious Mediterranean classic.

To serve: 2 people

Preparation Time: 15min / Cooking Time: 30min

Ingredients: – 1 auberginestuffed aubergine

– 200g of mince beef

– 1 onion

– 1 mozzarella

– Graded parmesan

– 1 can of tinned tomatoes

– Herbes de Provence (mix of dried oregano, savory, marjoram, rosemary and thyme)

– Olive oil

– Salt and pepper

Start by preparing the aubergine. Cut it in half and empty it leaving approximately one centimetre above the skin. Cut the inside in small dices and fry them with the onion in a pan with a bit of olive oil. Once golden, add the meat with a bit of salt and pepper as well as a pinch of Herbes de Provence. Stir regularly. Once the meat is brown, add the tin of tomatoes and cook it on low heat for a few minutes.

Turn on the oven at 180°. Cut the mozzarella in small dices. Stuffed both side of the aubergine with the mixture, adding some mozzarella. Put the grated parmesan on top. Put both sides of the aubergine in the oven and leave it cook for about 30 min. Once the cheese on top is golden, your meal is ready ! Bon appétit !

Tips: you can also use mince lamb, which pairs very well with aubergine.

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Apportez le soleil dans votre assiette avec cette délieuse recette méditéranéenne traditionnelle.

Pour 2 personnes :

Préparation : 15min / Cuisson : 30min

Ingrédients : – 1 aubergine

– 200g de viande de boeuf hachée

– 1 oignon

– 1 mozzarella

– Un peu de parmesan rapé

– 1 boite de tomates en conserve

– Herbes de Provence

– Huilde d’olive

– Sel et poivre

Commencez par préparer l’aubergine. Coupez-la en deux et videz-la en laissant environ un centimètre de chair. Coupez le coeur de l’aubergine en petits dés et faites les revenir dans une poêle avec l’oignon et un peu d’huile d’olive. Une fois que les légumes sont dorés, ajoutez la viande avec un peu de sel et de poivre et une pincée d’Herbes de Provence. Tournez de temps en temps. Ajoutez la conserve de tomates dès que la viande est cuite, et laissez mijoter pendant 5 min.

Allumez votre four à 180°. Coupez la mozzarella en petit dés. Disposez la préparation à l’intérieur de chaque moitié d’aubergine, en y intégrant quelques petits dés de mozzarella. Recouvrez de parmesan. Faites cuire pendant environ 30 min. Une fois que le parmesan est bien doré, c’est prêt ! Régalez-vous !

Alternative : vous pouvez remplacer le boeuf par de l’agneau haché, qui se marie très bien avec l’aubergine ! 

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